Tutireceptek.hu fejléc

Krémes - klasszikus recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs.kész vajastészta ( 600 gr) mélyhűtött

Krém:

8 tojás
10 dkg + 15 dkg porcukor ( cukorbetegeknek: 5 dkg + 8 dkg glukonon vagy fruktóz)
5 dkg liszt
2 dkg zselatin
5 dl tej
1 cs. van. cukor(cukorbetegek:van.aroma)

Elkészítés:
A vajastésztát szobahőmérsékleten kiengedjük(túlzottan ne hagyjuk meglágyulni,mert nem lesz leveles!), amint nyújthatóvá válik,lisztezett deszkán 2 lapot nyújtunk ,2-3 mm vékonyra (minél kevesebb lisztet használjunk a nyújtáshoz).
Valamivel nagyobb legyen a lap, mint a közepes méretű tepsi mérete, az összehúzódás miatt.
A tepsit megfordítjuk az aljával felfelé, sütőpapírt teszünk rá,erre fektetjük a tésztát, villával megszurkáljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, s kb. 15-20 perc alatt kisütjük a tésztát,külön a 2 lapot.
Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik.
A tepsiben töltjük meg.
Az alsó lapra a krémet még melegen öntjük rá, hogy ott dermedjen meg.
A másik lapot egyforma kockákra vágjuk, s egyenként tesszük a tetejére.
A kockák mellett éles ,vízbe mártogatott késsel egészen átvágjuk a krémet és az alsó lapot.
Tetejét alaposan megszórjuk vaníliás porcukorral.
(Cukorbetegek: Canderel édesítőt használjanak)

Krém:


A tejet felforraljuk.
A tojássárgáját elkeverjük a 10 dkg cukorral(azaz:5 dkg édesítővel),hozzáadjuk a lisztet, a zselatint, s felöntve a forró tejjel, gyenge tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Amikor megfőtt,akkor adjuk hozzá a van. cukrot.(azaz: van.aromát)
Amíg hül, csipet sóval felverjük a fehérjét,hozzáadjuk a 15 dkg cukrot(azaz: 8 dkg édesítőt), s nagyon kemény habbá verjük tovább.
A langyos krémet nagyon óvatosan, fokozatosan adjuk a habhoz, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Azonnal ráöntjük az alsó lapra.
Később már nem lehet dolgozni a krémmel, mert nagyon kemény lesz.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes csokisütemény » Almás-krémes csoda » Skót krémes I. » Hagymakrémes burgonya
» Banánkrémes csók » Karamellkrémes palacsinta » Diplomatakrémes » Szalakális omlós krémes
» Kakaós-körtekrémes süti » Házi francia krémes! » Kievi-krémes » Tejfölkrémes piskóta
» Albán krémes Emyke módra » Klasszikus sport szelet » Túrós-pudingos krémes » Hamis krémes2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.