Tutireceptek.hu fejléc

Albán krémes Emyke módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

7 db tojássárgája
20 dkg cukor
12 ek víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só

A krémhez

4 ek cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
0.5 l víz
7 db tojásfehérje
1 csipet só

A tetejére

5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én robotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 37x24 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hal Karcsi módra » Bözsi néni almás krémese » Csirkecomb pékné módra » Krémes szelet
» Húsgombóc Juszuf módra » Meggyes lepény Ági módra » Libamáj lyoni módra » Sült paprika Györgyi módra
» Lipcsei aranykrémes » Raffaelló Éva módra » Krémes máktorta 2 » Májgombóc Erzsi módra
» Csokikocka Helga módra » Babapiskótás krémes » Diós lepény Ági módra » Sertéskaraj Havanna módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.