| Kolbászos paprikáskrumpli bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 4 kg. burgonya, 8 dkg.sertészsír 30 dkg. vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál fűszerpaprika, 1,2 kg. házi füstölt kolbásaz 2 evökanál só, 1 dkg. őrölt fekete bors Elkészítés: Először pörkölt alapot készítünk. A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát és a tűzről levéve átkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az egészet kevergetve tovább piritjuk, s végül kevés vizzel felengedjük.A tisztított burgonyát hasábra vágjuk, hozzáadjuk az alaphoz és az egészet felöntjük vizzel úgy, hogy ellepje. Ha a burgonya majdnem készre főtt a burgonyát kissé összetörjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk izlés szerint, majd lassú tűzön készre főzzük. Tanácsok: Családi partira is alkalmas étek Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |