Tutireceptek.hu fejléc

Sörgulyás bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg tisztított burgonya
50 dkg gomba
1 liter világos sör
2 db húsos zöldpaprika
2-3 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg szeletelt császárhús
1 evőkanál ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
késhegynyi őrölt gyömbér, só

Elkészítés:
Felhevíttet bográcsban süssük zsírjára a csíkokra vágott császárszalonnát, tegyük hozzá a megtisztított, felaprózott hagymát és addig kevergessük, míg üvegesre fonnyad.
Mossuk meg a gombát, vágjuk nagyobb szeletekre, majd addig pároljuk, míg a leve elfő.
Közben adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát. Aztán a felszeletelt paprikát és a fűszereket is hozzákeverjük.
Ekkor öntsük rá a sört és még 1 l vizet.
Lassú tűzön főni hagyjuk.
Nagyjából 10 perccel a leves elkészülte előtt, adjuk hozzá a paradicsomot.

Tanácsok:
Természetesen sör társaságában, friss, puha kenyérrel fogyasszuk. :))

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági pacal bográcsban » Betyár tarhonya bográcsban » Burgonyaleves bográcsban » Halpaprikás bográcsban
» Babgulyás bográcsban » Lebbencsleves bográcsban. » Aratóleves bográcsban » Körömpörkölt bográcsban
» Alföldi leves bográcsban. » Csülök pörkölt bográcsban » Vadraguleves bográcsban » Csülkös bab bográcsban
» Gombapaprikás bográcsban » Pásztortarhonya bográcsban » Csülökpörkölt bográcsban » Pincepörkölt bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.