| Sörgulyás bográcsban receptLevesek Hozzávalók: 1 kg tisztított burgonya 50 dkg gomba 1 liter világos sör 2 db húsos zöldpaprika 2-3 db paradicsom 2 fej hagyma 15 dkg szeletelt császárhús 1 evőkanál ételízesítő 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál törött fekete bors késhegynyi őrölt gyömbér, só Elkészítés: Felhevíttet bográcsban süssük zsírjára a csíkokra vágott császárszalonnát, tegyük hozzá a megtisztított, felaprózott hagymát és addig kevergessük, míg üvegesre fonnyad. Mossuk meg a gombát, vágjuk nagyobb szeletekre, majd addig pároljuk, míg a leve elfő. Közben adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát. Aztán a felszeletelt paprikát és a fűszereket is hozzákeverjük. Ekkor öntsük rá a sört és még 1 l vizet. Lassú tűzön főni hagyjuk. Nagyjából 10 perccel a leves elkészülte előtt, adjuk hozzá a paradicsomot. Tanácsok: Természetesen sör társaságában, friss, puha kenyérrel fogyasszuk. :)) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |