Tutireceptek.hu fejléc

Képviselő fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

8 egész tojás

2 dkg kristálycukor, csipet só

Elkészítés:
A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés elött egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.



Sárga krém :



2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.



A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.



A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres képviselőfánk » Képviselőfánk » Tojáslikőrös képviselőfánk » Képviselő muffin
» Nagyon finom képviselőfánk » Képviselő fincsi muffin » Gyors képviselőfánk » Képviselőfánk diabetikus
» Cukormentes képviselőfánk » Finom -Pingvin szelet » Húsvéti nyuszi süti » Dióval töltött alma
» Csíkos szelet » Sárgabarackos párnák » Almás-diós piskóta » Barackfánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.