Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 kis pohár tejföl
1 ek. liszt
só, fehérbors
petrezselyemzöld

Betétként: levesgyöngy (készen kapható), vagy 1 tojásból és lisztből kavart galuska beleszaggatva

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsákra szedem, fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, ami bőven ellepi, sózom, és puhára főzöm. Ekkor néhány karfiolrózsát kiveszek belőle, félreteszem. A többit rúdmixerrel pépesítem, a tejfölből készített habarással besűrítem, fehérborssal fűszerezem és jól összeforralom. Ha a galuskát választom levesbetétnek, ekkor főzöm bele.
A kiszedett karfiolrózsákat visszateszem a levesbe, tetejét tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.
Ha levesgyöngy a betét, nem teszem bele, ne ázzon szét, hanem külön kis tálkában adom az asztalra, mindenki magának tesz belőle.

Tanácsok:
Langyosan a legfinomabb.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kötött tészta leves » Lencseleves » Kler brokkolikrémlevese » Rétegezett karfiolleves
» Húsleves raviolival » Libagulyás » Tejfölös karfiolleves » Kapros juhtúróleves
» Zöldséges halleves » Tejszínes málnakrémleves » Kaszásleves » Sajtos csillagok
» Sajtos karalábéleves » Könnyű cukkíni krémleves » Citromos-mézes szőlőleves » Tárkonyos, palócleves...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.