Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi Svéd sonka recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg füstölt sonka csont nélküli
1,5 kiskanál szegfűszeg
4 db babérlevél
1 kiskanál majoránna
2 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 tojássárgája
2 evőkanál mustár
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A sonka bőrét levesszük, utána egy éjszakára vízbe tesszük. A fűszereket összetörjük, beleszórjuk a mustárba, utána mézet és tojássárgáját adunk hozzá, és ezzel dörzsöljük be a beáztatott sonkát. Alufóliába tesszük, majd körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Miután megsült, leszedjük róla a fűszeres mustárt, és zsemlemorzsával beszórjuk, majd újabb negyedórára sütőbe tesszük. Tálaláskor kínáljuk hozzá párolt vöröskáposztát.

Tanácsok:
Ha megsült bevonhatjuk leveles tésztával is és újra sütjük pár percet!


A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karaj sonkaraguval » Sonkás karalábés tészta » Sonkatorta » Tormás sonkatekercs
» Sonkás-salátás tortilla » Sonkás-zöldséges rizsestál » Sonkagombóc(levesbetét) » Sonkás karfiol
» Sonkával göngyölt virsli » Sonkás pogácsa 2 » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Aszalt szilvás sonkaleves
» Karácsonyi diós csirkecomb » Tejszínes sonkatekercs » Sonkás brokkolilepény » Sonkás vagdalthús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.