| Karácsonyi narancsleves receptHozzávalók: 4db narancs 4dl 100%-os narancslé 4dl natúr joghurt 6-8 dkg porcukor 1cs. vaníliás cukor 4 tojás 2-3 ek.narancslikőr Elkészítés: Alaposan megmostt narancsok levét kifacsartam, kettő narancs héját tálba reszeltem. Egybeöntöttem a kifacsart lét, a dobozos narancslét és a joghurtot. Hozzáadtam a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezt habverővel alaposan összekevertem, majd 2 evőkanál narancslikőrrel "megbolondítottam". Hűtőbe tettem, majd a tojások fehérjét pici porcukorral kemény habbá vertem és lobogó vízbe szaggatva habgaluskát készítettem. Tálalás előtt mégegyszer jól összekevertem a levest, majd a tányérokba szedett habgaluskára szedtem. Tanácsok: Ha cukor helyett édesítőszert használunk, és a joghurt light, akkor kalóriaszegény és a friss narancsnak köszönhetően viatmindús. Igen "elgáns" leves karácsonyi ebéd bevezetőjeként. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: pencil Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |