Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Fejes káposzta (negyed fej reszelve)
paprika (szeletelve)
paradicsom (negyedelve)
lila káposzta (2-3 levél szeletelve)
uborka (szeletelve)
sárgarépa (reszelve)
fenyőmag (piritva)
öntet áll:
olivaolaj
pici só
2-3 greezd közepes fokhagyma kaparva
pici pirospaprika (szinezéknek)
2dl kefir

Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, fakanálal összekeverjük. Utána elkészitjük az öntetet: olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, utána sózzuk, ha kihült belekeverjük a kefirbe (elkelhet egy picivel több olivaolaj) és kétujnyi pirospaprikával összekeverjük. Evvel az öntettel összekeverjük a salátát.
Adhatunk hozzá vajon megpárolt csirkemell csikokat is.

Tanácsok:
Az olajat és a fokhagymát kis lángon készitsük kb 1 perc és kész.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Black-Gold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkesaláta / NoSalty » Krumpli saláta » Saláta 2 » Vegyes, joghurtos saláta.
» Fóliás káposztás hús » Tojásos olívasaláta » Besztercei saláta » Reteksaláta - egyszerűen
» Káposztás pogácsa-finom » Káposztás vitamin saláta » Tejszínes zellersaláta » Mozarellás tésztasaláta
» ütős saláta » Almasalata » Cukkinis avokádó saláta » Waldorf-saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.