Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás pogácsa-finom recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 db margarin
0,5 g élesztő
fél doboz tejföl
30 dkg káposzta
kevés olaj
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal, tejföllel és tojással jól gyúrható tésztát készítünk és kelni tesszük. 30 dkg káposztát megreszelünk, szép sárgára megpirítjuk, állandóan kavargatva.
Mikor a tészta félig megkelt, kinyújtjuk és elsimítjuk rajta a kihűlt káposztát, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk. (2x). Még rövid ideig kelni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsa méretűre, a tetejét felvert tojással megkenjük és a sütőbe tesszük.

Tanácsok:
Melegen, hidegen is nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: M_Marcsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás burgonya » Amerikai káposztasaláta » Káposztás palacsinta » Káposztás egytál
» Majonézes káposztasaláta » Káposztás lángos másképpen » Kelkáposztás lasagne » Savanyú káposztás borda
» Káposztás pacal » Káposztás-paszuly » Finom káposztás pogácsa » Alföldi káposztás csülök
» Galyasági káposztás hús » Káposztás parasztsaláta » Káposztás csülök » Kelkáposztás kolbász


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.