Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
25 dkg gomba, 2 dl joghurt, 1 evõkanál liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi cukor.

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evõkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tûzrõl félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tûzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gomba "Vera módra" » Egybensült gombás fasírt » Erdei gomba székelyesen » Csirkemájjal töltött gomba
» Brokkolis-gombás tészta » Joghurtos Tandori csirke » Gombás rakott tál sütőben » Krokett gombás karfiolból
» Gombás sárgaborsóleves » Gombás krumplipogácsa » Gombavagdalt » Gombás Rizslepény
» Nyári joghurtos saláta » Gombás palacsinta » Töltöttgomba » Gombaleves májgaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.