Tutireceptek.hu fejléc

Jércemellből készült erőleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40-40 dkg jércemell és csontos marhahús,
4 főtt fürjtojás,
3 sárgarépa,
2 fehérrépa,
fél zellergumó,
fél karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pár szem bors,
pár szem szegfűbors,
só.

Elkészítés:
A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat leöblítjük, és a többi nyersanyaggal együtt hideg vízben feltesszük főni. Egészben beletesszük a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon legalább másfél óráig főzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hagyjuk tovább gyöngyözni. A jércehús előbb megpuhul, mint a marhahús, ezért előbb kell kiszedni a levesből. Amikor a marhahús is megfőtt, leszűrjük a levest, a csontokról lefejtjük a húst, és a zöldségekkel, a fürjtojásokkal együtt visszatesszük a levesbe. Egyet forralunk rajta, szükség szerint utóízesítjük, és forrón t


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erőleves percek alatt » Vaderőleves » Erőleves » Pulykából készült komplett
» Patrik napra készült keksz » Erőleves (vegan) » Hintóban készült tojás » Görög citromleves 2
» Krumplisgombóc leves » Méregtelenítő leves » Gesztenyés-áfonyás pite » Tarhonya leves
» Tárkonyos ragu leves » Kolbászleves » Zöldborsós gombaleves » Lestyános húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.