Tutireceptek.hu fejléc

Húsos bőségtál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(10 személyre):
15 g (5 lap) színtelen zselatin,
4 dl tyúkhúsleves (kockából),
3 evőkanál vermut,
1 fej főzőhagyma,
20 dkg sárgarépa,
1,7 kg hátszín,
2 paradicsom,
1 tojás,
2 db kis csemegeuborka,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 csokor petrezselyemzöld,
1.5 dl joghurt,
1.5 dl üveges salátamajonéz,
10 szelet szűzérme (kb. 60 dkg),
3 evőkanál olaj,
só,
frissen őrölt
fehér bors,
a díszítéshez tetszés szerint salátalevél, mandarin,
gyöngyhagyma,
bébi-kukorica,
csemegeuborka, és petrezselyemzöld;

Elkészítés:
A zselatint hideg vízben beáztatjuk. Az erőlevest lábasban megmelegítjük, majd levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vermutot, és beleadjuk a kinyomkodott zselatint. Hideg vízzel kiöblített lapos tálba öntjük, és kb. 3 és 1/2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A megtisztított főzőhagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A sárgarépát lekapargatjuk, megmossuk, és durvára feldaraboljuk. A megmosott hátszínt konyhai törlőpapírral megtöröljük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A megmosott, megtisztított paradicsomot a hátszínnel, a hagymával, és a sárgarépával tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 250 fokon, (gáztűzhelynél 5-ös fokozaton) kb. 15 percig sütjük. A sütőt 200 fokra, (gáztűzhely 3-as), lekapcsoljuk, és a húst további, kb. 25 percig sütjük. Közben Remulád mártáshoz a tojást kb. 9 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. A tojást, a lecsöpögtetett csemegeuborkát, és a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A megmosott, lerázott petrezselyemzöldet felaprítjuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, majd beleszórjuk a tojást, az uborkát, a hagymát és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal fűszerezzük. A sütőből kivett hátszínt 15 percig pihentetjük. Közben az aszpikot a formából óvatosan kiborítjuk, és apróra felkockázzuk. A szűzérméket megmossuk, konyhai törlőpapírral leitatjuk róla a vizet, és a felforrósított olajon mindkét oldalukat kb. 2 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal megszórjuk, és hűlni hagyjuk. A hátszínt hidegen felszeleteljük, majd a vele sült zöldségekkel, a szűzérmékkel és az aszpikkockákkal pecsenyéstálon elrendezzük. A Remulád mártást külön tálkában kínáljuk. Tetszés szerint salátalevéllel, mandaringerezdekkel, gyöngyhagymával, bébi-kukoricával, csemegeuborkával, petrezselyemzölddel díszítjük


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rika gyors húsos tésztája » Rakott husos tészta » Marhahúsos saláta » Húsos palacsintatekercs
» Darálthúsos penne » Húsos lángos » Húsos malackák » Bugaci húsos palacsinta
» Húsos kínai kel-leves » Pulykahúsos tál » Húsos okroska » Rakott húsos zöldség
» Tepsis húsos galuska » Húsos krumplikazal » Amszterdami húsos metélt » Marhahúsos fasírtpogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.