| Hízókúra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 téglalap alakú vékony, sárga piskótalap (3 tojásból), 50 dkg gesztenyemassza, 20-20 dkg vaj és olvasztott étcsokoládé, 2 dl tejszínből vert hab, 5 evőkanál meggybefőtt, 1 dl meggylé, 4 evőkanál meggylekvár, a tetejére 10 dkg ét tortabevonó, 2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula. Elkészítés: A csokoládét megreszelem vagy mikróban megpuhítom.(ne legyen folyós). A gesztenyemasszát a meggylével kikeverem. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem a puha csokoládéval, hozzáadom a kimagozott meggyet és a gesztenyemasszát, majd óvatosan beledolgozom a tejhabot. Szögletes formába helyezem a piskótalapot, megkenem meggylekvárral, ezután a gesztenyés-csokoládés masszát ráhalmozom. Elsimítom a tetejét, és a hűtőben megdermesztem. Néhány óra múlva leöntöm a közben felolvasztott, de már nem meleg bevonó csokoládéval. Rászórom a mandulát, majd ismét visszateszem a hűtőbe. Kockákra vágva tálalom. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |