| Házi csokis mignon (gluténmentes is lehet) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 24 darabhoz: 1 db négyszögletes, kb. 20*30*4-5cm-es kakaós piskótalap A krémhez: 2 tojás 2 tojássárgája 20 dkg cukor 20 dkg vaj 3ek cukrozatlan kakaópor A mázhoz: 20dkg tortabevonó csoki 5dkg vaj Elkészítés: Elöször elkészítjük a vajkrémet, ehhez a cukrot a tojássokkal gőz fölött sűrűre főzzük, majd levesszük és kihűlésig pár percenként átkeverjük. Ekkor hozzádolgozzuk a kakaóporral elkevert puha vajhoz, majd behűtjük. A piskótát kb. 5*5cm-es kockákra vágjuk, a derekukat elvágjuk, a krémmel vastagon (1cm) megkenjük, majd hűtőben pihenni hagyjuk. Ha a piskótakockák már megdermedtek, elkészítjük a mázt, a csokit a vajjal mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk és a piskótakockákra kenjük. Sajnos önteni csak túl melegen lehetne, inkább kenni kell, így viszont a külseje nem lesz mignon-szerű, csak az íze. Tanácsok: Nagyon finom, de eléggé időigényes süti, érdemes többen nekiállni egy nagyobb adagnak, mert hamar elfogy! A piskótalapot elkészíthetjük házilag vagy meg is vehetjük. Az előbbihez kell: 6 tojás 6ek porcukor 6ek liszt 1ek cukrozatlan kakaópor késhegynyi szódabikarbóna A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot , majd egyenként a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Amikor kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt formában, előmelegítetett, kb. 180C-os sütőben megsütjük. A gluténmentes verzióhoz kell: 5 tojás 15dkg porcukor 3 tasak (12dkg)csokis gluténmentes pudingpor Készíteni ugyanúgy kell, a sütést itt is 180C-on kezdjük, csak 5 perc után 150C-ra mérsékeljük, még úgy 15 percig. A máz még tökéletesítésre vár, a hagyományos fondant kakaóval színezni még nem próbáltam. A receptet beküldte: csillu77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |