| Hamis zserbó rolád receptHozzávalók: 18 dkg porcukor 15 dkg darált dió 2 evk zsemlemorzsa 4 tojás 1/2 csomag sütőpor 1/2 csomag vaniliás cukor 1-2 evk. olaj tej sárgabarack lekvár tortabevonó Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral és vaniliás cukorral jó habosra keverem(kézi mixerrel),mehet bele a dió,morzsa,sütőpor,olaj és annyi tej,hogy keverhető legyen,majd végül a keményre vert tojásfehérje. Miután megsült,nedves konyharuhába feltekerem,hagyom hűlni,majd megkenem baracklekvárral(ha túl sűrű,akkor felvizezem),és megszórom egy kevés nesquikkel vagy reszelt csokival és újból feltekerem. Tetejére csokimázat készítek: 1 tbl.tortabevonót felolvasztok 2 evk olajjal,1 kk.margarinnal és öntök hozzá tetszés szerint vizet. Ezzel meglocsolom a tekercset,és mehet a hűtőbe. A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |