Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyerolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához 3 egész tojás, 3 evõkanál porcukor, 3 evõkanál liszt, csipetnyi só; a krémhez 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg margarin, 2 evõkanál meggybefõttlé, 1 csészényi meggybefõtt, fél dl tejszín, 1 evõkanál rum, csipetnyi só.

Elkészítés:
A piskótalapot leírt módon elkészítem, majd kikent, meglisztezett (vagy alufóliával bélelt) sütõlapra felkenem és megsütöm. Közben a gesztenyekrémhez a meggybefõtt kivételével az összes hozzávalót habosra keverem. A kitekert piskótaroládra felkenem a tölteléket, a kimagozott és apróra vágott meggyet belenyomkodom, majd felcsavarva alufóliába csomagolom, és a hûtõszekrényben fél napig hûtöm. Csak közvetlen tálalás elõtt szeletelem fel. Tejszínhabbal nagyon finom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyerolád 2. » Palacsinta alapmassza » Rizses csoki » Kekszes
» Prágai szelet » Konyakos eper » Banános falatok » Túrós párnák
» Bailey's muffin » Diós pite » Pepita-torta » Sznikersz szelet
» Jäger-tortaszeletek » Csöröge fánk » Túrógyűrű » Mézes - tejszínes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.