| Habos-almás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg vaj 40 dkg liszt 10 dkg cukor 3 tojás sárgája 1 evőkanál tejföl fél cs. sütőpor Töltelékhez: fél kg rétesalma 10-15 dkg cukor bőven őrölt fahéj Tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg cukor pár csepp citromlé Elkészítés: Az almákat héjastól lereszeljük, beletesszük a cukrot, a fahéjat és kis lángon addig pároljuk, amíg a levét teljesen el nem főtte. Kihűtjük. Közben elkészítjük a tésztát: A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1/4 órára betesszük a mélyhűtőbe. Közben kizsírozunk-lisztezünk egy közepes méretű tepsit (gáztepsibe a dupla mennyiség kell), majd a mélyhűtőből kivett tészta felét belereszeljük. Megszórjuk zsemlemorzsával (hogy az almában még lévő nedvességet felszívja), rátesszük az almatölteléket, ráreszeljük a tészta másik felét. Közepes hőmérsékleten majdnem készre sütjük. A 3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A sütőbe visszatéve kisebb lángon addig sütjük, míg a hab kicsit megpirul. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk. Tanácsok: Először a tölteléket célszerű elkészíteni, mert ki kell hűlnie. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |