| Gyümölcsös ponty receptHalas ételek Hozzávalók: Fejenként 1 nagyobb szelet ponty 1 ü ananászbefőtt (kockázott) 1 ü magozott meggybefőtt 2-3 alma (kisebb, savanykás) 1-2 narancs 1 citrom 1 marék mazsola olivaolaj kevés vaj gyömbér késhegynyi chili késhegynyi fahéj fehérbors ízlés szerint só 1 teáskanál cukor szójaszósz (világos) Worchester-szósz Elkészítés: A pontyszeleteket besózzuk, vajjal kikent tepsibe fektetjük, tetejére kevés vajat teszünk, forró sütőbe toljuk, és sütni kezdjük (kb. 180-190 fok, 20 perc) Közben héjastól felkarikázzuk a citromot és a narancsokat, nagyobb serpenyőben, kevés olivaolajon átsütjük, kivesszük. Ebbe az olajba beletesszük a hámozott, felkockázott almát, a leszűrt befőtteket (vigyázat, a levét ne öntsük ki, egy része kelleni fog!), a mazsolát, összeforgatjuk, visszatesszük bele az átsütött citruskarikákat, sózzuk, megszórjuk a cukorral, fűszerezzük, teszünk hozzá 2-3 evőkanál szójaszószt, meglocsoljuk Worchester-szósszal, és a befőttek levéből annyit adunk hozzá, hogy még épp ne lepje el. Átforraljuk. A halat kivesszülk, és az összes gyümölcsös mártást rátesszük a tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és csak alulról sütjük (gázsütőben feljebb tesszük) kb. 30-40 percig, ne égjen meg a teteje! Az utolsó 10 percben a gyümölcsöket egy kanállal lekotorjuk a halról, hogy piruljon a húsa. Tört krumpli vagy püré illik hozzá. Tanácsok: Nálunk évek óta, már-már hagyományosan ez a Karácsony esti vacsora, nagyon szeretjük! Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: zoe19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |