Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös habzóborzselé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg málna,
20 dkg ribizli,
20 dkg eper,
1 dl bodzavirág likőr,
2 evőkanál kristálycukor,
fél zacskó zselatin,
4 dl spanyol habzóbor

Elkészítés:
A gyümölcsök szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd hidegre tesszük. A habzóbort behűtjük. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, és habüstbe téve hozzáadjuk a bodzalikőrt.
Vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg a zselatin és a likőr szirupos állagú nem lesz. Beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg a kristályszemek elolvadnak benne, majd az edényt levesszük a vízgőzről, és félretesszük hűlni. Amikor a likőrös keverék kihűlt, hozzáöntjük a habzóbort, majd az egészet a behűtött tál gyümölcsre öntjük. A felszínre jövő gyümölcsszemeket visszanyomjuk a zselébe, és a tálat egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tálalás előtt a formát forró vízbe merítjük, hogy a zselés gyümölcs leváljon az edény faláról, így könnyen tálra tudjuk borítani. Tortaszeletekre vágva, tejszínhabbal, vagy nélküle fogyasztva különleges nyári desszert. Másfajta gyümölcsből is elkészíthető, de ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használhatunk zselatint.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös idénysaláta » Tejszínes-gyümölcsös rizs » Kakaós-gyümölcsös torta » Gyümölcsös rudak
» Gyümölcsös túrótorta » Gyümölcsös étel-ital » Erzsike gyümölcsös sütije » Őszi gyümölcsös sütemény
» Gyümölcsös joghurtkocsonya » Gyors gyümölcsös. » Gyümölcsös kuszkusz » Gyümölcsös ponty
» Gyümölcsös batyu » Gyümölcsös grízes pite » Gyümölcsös-túrós rakottas » Gyümölcsös forralt bor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.