| Gyors sajtos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50dkg liszt 25dkg vaj vagy margarin 25dkg reszelt sajt 1 csomag suto por 1 kaves kanal so annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon 1 tojas a keneshez Elkészítés: A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek. Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon. Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk. Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk. Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk. Tanácsok: Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik. Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mociscsaj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |