Tutireceptek.hu fejléc

Görög lepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Hozzávaló a tésztához:
20 dkg finom liszt,
10 dkg hideg vaj,
1 csipet só,
frissen őrölt fekete bors,
1 tojássárga,
3-4 evőkanál hideg víz.,

A töltelékhez:
40 dkg mirelit, felolvasztott spenót,
2 egész tojás + 1 tojássárgája,
1,5 dl tejszín,
0,5 dl tej,
5 dkg dió,
10 dkg feta sajt,
1 teáskanál szárított oregánó.

A tészta lekenéséhez 1 tojásfehérje,
A forma kikenéséhez kevés vaj.

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a lepény tésztáját. A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, majd megborsozzuk, és beletesszük egy késes betétű robotgépbe. Hozzákockázzuk a vajat, aztán megnyomjuk a gombot, és kb. fél-1 perc alatt morzsásra dolgozzuk össze a lisztet a vajjal. Amikor elkészültünk, átöntjük egy keverőtálba.

Akár robotgéppel, akár kézzel morzsoltunk össze a lisztet és vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és a vizet, majd összegyúrjuk. Ahogy összeállt, meg is van. Gyorsan 25 cm hosszú, 4 cm vastag hurkává formáljuk, folpackba csomagoljuk, és betesszük minimum 30 percre a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 3-4 cm magasságú gyümölcstorta-formát.

Ekkor az ízes spenótot az elősütött pitébe töltjük, majd visszatolva a sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög aprópecsenye » Túrós lepény egyszerűen » Csirkés pizza görögösen » Gigantesz (görög)
» Zabpelyhes szilváslepény » Túrós lepény » Görög citromleves » Reform almás lepény
» Körtés lepény » Görög rizsétel » Alj nélküli túrós lepény » Szilvás lepény 2
» Burgonyás cukkínis lepény » Almás palacsintalepény » Gombás-hagymás lepény » Gomba görögösen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.