Tutireceptek.hu fejléc

Görög csorba recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 csirke aprólékja
2 db répa
2 db petrezselyem
1 db zellergumó
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
5 dkg rizs
1 kisebb csokor leostyán és 1 kisebb csokor zöldpetrezselyem
1 db tojás
1 fél citrom
1 fej hagyma
tejföl, só, bors

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csirkeaprólékot forrásban levő vízbe tesszük. Miután felfőtt, leszedjük a habját és hozzáadjuk a megtisztított és apró kockákra vagdalt zöldségeket valamint a hagymát és a zöldpaprikát szintén apróra vagdalva, a leostyánt és a zöldpetrezselyem felaprózva, végül a megmosott rizst is hozzátesszük.
A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. Ha a hús és a zöldség már majdnem megfőtt, beletesszük a levesbe a gondosan meghámozott és vékony szeletekre vágott citrommal együtt. Beledobjuk a megmaradt zöldpetrezselymet és miután fellobbantottuk levesszük a tűzről.
Végül, akár a leveses tálban is, egy tojás sárgáját két kanál tejföllel simára kavarunk és nagyon lassan, folyamatosan kavarva ráforrázzuk a levest.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög palacsinta » Paraszt csorba » Görögdinnye szorbet » Ecetes görögdinnyehéj
» Csirkecomb görögösen » Görög rakott krumpli » Zöldbabos disznócsorba » Görög bifsztek
» Görög húscipó » Görög lepény » Csorba csirke » Csirkecsorba szerb módra
» Csorba maskent » Görög bifsztek másként » Görögdinnyés limonádé » Görög meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.