| Gombás töltött kifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 6 kifli 5dl tejföl 3 tojássárgája 50 dkg gomba 10 dkg vaj só és őrölt bors 1 csokor petrezselyem Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A gombát megtiszítjuk ,felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben és rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk (bár az eredeti recept nem írja, de én szoktam belepréselni egy gerezd fokhagymát is), jót átkeverjük és lefedve kb 5 perc alatt megsütjük. Közben a kifliket hosszában és keresztben is félbevágjuk, a belsejét kivájjuk. A belsejét apróra tépkedjük, félretesszük és az üres kiflinegyedeket egymás mellé bepakoljuk a tepsibe. A megpuhult gombáról levesszük a fedőt, elfőzzük a levét, aztán levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kiflibeleket és az apróra vágott petrezselymet. Megtöltjük a kifliket ezzel a töltelékkel, a tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, ezt rákanalazzuk a kiflikre és 10-15 perc alatt megsütjük a sütőben. Tanácsok: Vacsorára ajánlom. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |