Tutireceptek.hu fejléc

Csülökfánk recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg főtt füstölt csülökhús,
2 db tojás,
2dl tej,
40g liszt,
20g vaj,
1 csomó zöldpetrezselyem,
20g mustár,
5g törött bors,
150g zsemlemorzsa

Elkészítés:
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről levesszük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 4 centiméteres átmérőjű gombócokat formálunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük. Forrón tálaljuk, tetejére zöldpetrezselymet tehetünk. Ízlés szerint majonézalapú mártást adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: felhő2010


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Temesvári sertéstokány » Hargitai sertésborda » Dizsoni csirke » Töltött csirke krumplival
» Gyömbéres libamell » Padlizsános rakott csirkemell » Hátszín Eszterházi módra » Pulykazúza pörkölt
» Edina féle pörkölt » Csirkehúsos gombás fasírt » Sárgarépás csirkemell » Görög vagdalt
» Barackos gyömbéres pulykamell » Fűszeres kacsaragu » Arancini (olasz rizsgolyó) » Gyros tál (hamis)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.