Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres, zöldborsós rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 csésze rizs,
3 evőkanál vaj,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 kis darab fahéj,
4 szem kardamom mag,
3 db szegfűszeg,
késhegynyi kurkuma,
1 kiskanál köménymag,
késhegynyi törött fehérbors,
1 csésze zöldborsó,
2 bögre víz,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
Langyos vízben áztassuk be az alaposan megmosott rizst, kb. 5 percig.
Öblítsük le.
Teflon edényben pirítsuk meg a reszelt vöröshagymát és a fűszereket, majd tegyük bele a rizst és a zöldborsót.
Öntsük fel a 2 bögre vízzel, majd lassan pároljuk, amíg a rizs megpuhul.
Melegen tálaljuk, önmagában vagy köretként is nagyszerű.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Fűszeres sertésoldalas » Zőldborsós párizsiszelet » Fűszeres krumplipüré
» Fűszeres bólé » Finom fűszeres máj » Ciprusi fűszeres hal » Zöldborsós pulykaraguleves
» Zöldborsós rizs » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós nokedli » Fűszeres karaj szeletek
» Fűszeres lazac » Házi fűszeres sajt » Boros, fűszeres báránysült » Almás pite - fűszeresen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.