| Frankfurti leves virslivel és sárgarépával receptLevesek Hozzávalók: Egy kisebb fej kelkáposzta 2 db sárgarépe 25 dkg krumpli 1 kis fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 ek. olaj 1 ek. liszt 1 dl tejföl 2 pár virsli 1 db leveskocka kömény pirospaprika Elkészítés: A laskára vágott kelképosztát a karikázott répával és a kockára vágott krumplival, a fokhagymával, a leveskockával, a köménymaggal és kb. másfél liter vízzel feltesszük főni. Olajon az apróra vágott hagymával és a liszttel rántást készítünk,megszórjuk pirospaprikával s ezzel engedjük fel a levest,ha a hozzávalók megpuhultak. Beletesszük a karikázott virslit, és két-három perces forrás után hozzáadjuk a tejfölt is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |