Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csiga pohárdesszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 fahéjas csiga
3 dl tejszín
5 dl joghurt
6 dkg cukor
4 lap zselatin(6gr porzselatin)

Elkészítés:
A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk.
A tejszínt a cukorral felforraljuk. Ha a tejszín felforrt, hagyjuk kihűlni, majd belecsurgatjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurttal.
A fahéjas csigákat körcikkekre vágjuk, majd elkezdjük poharakba rétegezni az előkészített joghurttal.
Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk pihenni,míg megdermed.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas zsemle » Kakaós csiga 2. » Cukros fahéjas rúd » Almás pite (fahéjas)
» Karamellás csiga » Almás-fahéjas ragacs » Fahéjas capuccino-por » Kakaós-vaníliás csiga
» Rakott túrós-fahéjas alma » Gyors fahéjas almás süti » Fahéjas golyó » Almás-fahéjas zabkása
» Virslis csiga pizzakrémmel » Alma fahéjas bundában » Pizzás csiga (update 1) » Pizzás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.