Tutireceptek.hu fejléc

Faddi fokhagymás csuka recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg csuka,
10 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
egy fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1 tojás,
só,
bors,
erős törött paprika ízlés szerint.

Elkészítés:
A szalonnát apróra vágva kisütjük, a tepertőjét kiszedjük és félrerakjuk. (A csipetke tetejére rakjuk) A szalonnazsíron megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, majd amikor szalmasárga, egy késhegynyi erős törött paprikát keverünk hozzá, melyet azonnal felengedünk egy pohár vízzel. Az előzőleg megtisztított és feldarabolt csukát, amelyet megsóztunk, zúzott fokhagymával bekenünk és kb. 20 percen keresztül rázogatva, mindig zsírjára sütve (szükség szerint időnként felöntve) pirítjuk. 20 perc után 4 dl vízzel felengedjük és forralásig hevítjük.
Egy tojásból víz hozzáadása nélkül tésztát gyúrunk és csipetkét szaggatunk, melyet a forrásban lévő halhoz adunk. Ezt további 15 percig lassú tűzön főzzük, míg a tészta megfő és besűrűsödik a lé. A tészta hozzáadása után törött borssal ízesítjük.

Tanácsok:
2 szeméyes adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás hal » Fokhagymás kenyér » Tengerihal fokhagymásan
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás ízesítő » Fokhagymás húsgolyók
» Fokhagymás-gombás spagetti » Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás karaj II.
» Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás masni » Fokhagymás hústekercs » Fokhagymás diós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.