Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg-os dagadó
1 fej fokhagyma
2 evőkanál édes pirospaprika
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk.
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük.
A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve lefedve, előmelegített sütőbe tesszük.
220 C-on 30-35 percig pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük.
Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás húspástétom » Zöld fűszeres hústekercs » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás csirkecsíkok
» Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás sajtleves » Könnyű Spenótos hústekercs » Spenótós hústekercs
» Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás tejfölös kifli » Mozzarellás hústekercs » Hústekercsek
» Fokhagymás sült krumpli » Fokhagymas-sajtos burgonya » Fokhagymaszósz » Fokhagymás sült csuka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.