Tutireceptek.hu fejléc

Epres habos metélt hidegen recept

Kategória:
 Tésztafélék
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg cérnametélt, 25 dkg eper, 2 dl tejszín, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 1 csapott evõkanál zselatinpor, 12-15 dkg porcukor, só.

Elkészítés:
A cérnametéltet forrásban lévõ sós vízben megfõzöm, majd leszûröm és az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem. Az epret közben megmosom, szárazra csurgatom, kicsumázom és apróra vágom. A tejszínbõl kemény habot verek, kevés porcukorral ízesítem, és az eperrel óvatosan összekeverem. A zselatint kevés tejben megáztatom és langyosra melegítem, közben állandóan kevergetem. Ha teljesen feloldódott, akkor langyosra hûtöm és hozzáadom az epres habhoz. Végül az egészet óvatosan átforgatom a vajas tésztával. Kis formákba simítva elosztom, majd alufóliával vagy folpackkal befedve a hûtõszekrényben egy napig hûtöm. Tálalás elõtt a formából kiborítom és kevés tejszínhabbal megspriccelve kínálom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus metélt » Tejszínes metélt » Epres-kókuszos túrókrém » Habos almás Ica módra
» Habos túrós piskóta » Joghurthabos narancszselé » Tojáshabos babapiskóta » Habos almás kevert süti
» Epres muffin » Epres-kókuszos süti » Meggyes habos piskóta » Jeges epres kehely
» Habos pite » Epres túrókrémes torta » Szilvás-kókuszhabos süti » Epres túrókocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.