Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű frankfurti leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
pár szem krumpli
20 dkg virsli
2 dl tejföl
1 kicsi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna
őrölt bors
fűszerpaprika
delikát vagy leveskocka
kevés liszt

Elkészítés:
A kelkáposztát kettévágom, kiszedem a torzsáját, és a leveleit laskára szeletelem. Beleteszem egy lábosba, mellédobok két bármilyen leveskockát(tyúk, marha, csirke), megszórom majorannával, picike borssal, teszek mellé két gerezd fokhagymát és egy kevés vöröshagymát. Megtisztítok két-három szem krumplit, és apró kockákra vágva azt is a lábosba teszem. Felengedem vízzel, és odateszem főni. Amikor a kelkáposzta és a krumpli is megpuhult, beledobom a karikára vágott virslit. Míg egyet forr, addíg a tejfölből és lisztből pici piros paprika hozzáadásával habarást készítek, és óvatosan a leveshez öntöm. Kiforralom, és máris lehet tálalni. Ilyenkor étdemes kihalászni belőle a hagymát és fokhagymát, mert nem mindenki látja szivesen a tányérjában.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borleves vörösborral » Kínai erős-savanyú leves » Hűsítő gyümölcsleves » Kacsamáj leves
» Savanyú tojásleves » Sárgadinnye krémleves » Alföldi zöldségleves » Savanyú leves
» Paradicsomos marhahúsleves » Hűsítő dinnyekrémleves » Egzotikus gyümölcsleves » Majorannás krumplileves
» Mazsolás vanílialeves » Erdélyi raguleves » Szeder krémleves » Bugaci húsgombóc leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.