Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás vanílialeves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 1/2 l tej
1/2 csésze rizs
1 vanília aroma vagy rúd
3 ek. cukor
1 tojássárga
1 ek. liszt
1 cs. mazsola

Elkészítés:
1 l és 3 dl tejet feltesszük főni a vaníliával. A tojássárgáját 1 ek. cukorral és a liszttel habosra keverjük majd a maradék 2 dl tejjel higítva a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom vagy narancshéjreszelékkel és gyümölcsdarabokkal is díszithetjük.


A receptet beküldte: szabóanita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-zabpelyhes keksz » Szőlős-mazsolás muffin » Mazsolás rizs » Szilvás-mazsolás sütemény
» Mazsolás túrókrém » Mazsolás felfujt » Mazsolás túrós tészta » Mazsolás-currys csirke
» Mandulás-mazsolás sütemény » Mazsolás kókuszos rizs » Mazsolás-habos lepény » Túrós, mazsolás kuglóf
» Túrós-mazsolás süti » Mazsolás-tejszínes harcsa » Almás-mazsolás rizs » Mazsolás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.