| Csülkös gulyás bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagyobb, friss sertés csülök, 50 dkg sertés comb, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kisebb zellergumó. 50 dkg burgonya, csemege fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors,1 kiskanál őrölt kömény, 1 csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld (vagy 1-2 száras zellerlevél), 4-5 db babérlevél. Elkészítés: Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús majdnem megpuhult. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket, a burgonyát és meghintjük a paprikával, a köménnyel és a babérlevéllel . Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem- vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá. Pincehideg borral vagy fröccsel az igazi Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |