| Marhagulyás csipetkével receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár 40 dkg burgonya 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1 kisebb zeller 1 közepes nagyságú hagyma 1 paprika 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem 1-2 szál zellerlevél 1 doboz pritamin 1 evőkanál ét olaj 1 tojás 10 dkg liszt só őrölt pirospaprika bors kömény kakukkfű 1 marhahúsleves-kocka 1 dl száraz vörösbor Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele. Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |