Tutireceptek.hu fejléc

Csokis finomság recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-5 dkg mazsola,
mandula és mogyoró
1 dl rum
15 dkg csokoládé
8 cl erős kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5 dkg pisztácia
3 tojás


Elkészítés:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, és felszeleteljük


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kétcsokis muffin » Csokis muffin II. » Lawrence csokis tortája » Csokis-szilvás kocka
» Csokis perec » Csokis-diós pite » Csokis joghurt zabkorpával » Duplacsokis muffin
» Narancsos csokis mousse » Duplacsokis brownie » Csokis, lekváros kocka » Mandarinos csokis mousse
» Csokis muffin 2. » Banános-csokis rolád » Duplán csokis muffin » Túrós-csokis muffin II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.