| Csokihercegnő receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 135 g finomliszt 7 tojás 90 g kristálycukor 50 g keserű kakaó A csokikrémhez: 4 tojássárgája 40 g kristálycukor 1,25 dl tej 300 g tejcsoki 75 g étcsokoládé 1 dl tejszín Elkészítés: 1. Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük. 2. 4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle. 3. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot. 4. Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle. 5. Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. 6. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. 7. Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre. 8. Hozzáadjuk a tej-és étcsokoládét, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük. 9. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz. 10. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |