Tutireceptek.hu fejléc

Kevert kókuszos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg rétesliszt,
20 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
1-2 dl tej,
1 csg sütőpor.
A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír.

A tetejére:
baracklekvár,
20 dkg kókuszreszelék,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál hideg víz.

Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy galuskatészta keménységű legyen.
Egy kizsírozott közepes méretű tepsibe töltjük, a tetejét baracklekvárral megkenjük.
A kókuszreszeléket, a margarint, a cukrot, 4 evőkanál vízzel jól kikeverjük,ezután hozzá adjuk a tojásfehérjét, amit habbá felvertünk és a baracklekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert almás bögrés » Kókuszos malacfüle » Kókuszos-túrós torta » Gyors almás kevert
» Kevert kuglóf » Kókuszos káposzta saláta » Kókuszos golyó » Baranyai kókuszos
» Kókuszos kiskiflik » Kókuszos » Csokis-kókuszos keksz » Kókuszos mézes kocka
» Rumos-kókuszos fatörzs » Kevert (kefíres) sütemény » Kókuszos-almás álom » Egyszerű kakaós kevert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.