Tutireceptek.hu fejléc

Csőben-csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
kb. 3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma

liszt

feketebors
pici olaj a sütéshez
4 dl tejföl
20-25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz(2 dl) fõzõtejszín

fehérbors
õrölt szerecsendió
pici liszt
1 tojássárgája

Elkészítés:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz! Ha kész a csirke, egy tûzálló tálba, vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 ek) lisztet kikeverünk tejszínnel csomómentesre majd hozzáadjuk a tojássárgát és azzal is jól kikeverjük. Ehhez a masszához még hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fûszereket. Ezzel a szósszal nyakonöntjük a csirkét, majd fedõ nélkül kb. 200-220 fokon pirosra sütjük a tetejét.
Mindenféle finom köret illik hozzá, különösen a vajas párolt zöldség.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott-sajtos csirkemell » Gombás csirke másképpen » Fokhagymás sertésmáj 2 » Zőldborsós párizsiszelet
» Pandúrleves » Datolyás-kesudiós csirkecomb » Rántott sertésmáj » Tordai lacipecsenye
» Bab pörkölt » Friss zöldséges fasírt » Tasakos csirke » Kolozsvári töltött káposzta
» Olasz gombás csirke » Sajtos pulykamellrolád » Csirkegyros vegyessalátával » Töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.