| Csirkemell szezámos-mézes bundában receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé (pulyka is lehet) A páchoz: 1/2 kiskanál só 1 kávéskanál őrölt bors 1 kávéskanál cukor 1 evőkanál olaj 1 evőkanál fehérbor A bundához: 1 tojás 2 evőkanál olaj 12 dkg liszt 3 dkg étkezési keményítő 1 kávéskanál sütőpor kb. 1,5 dl hideg víz 2 kávéskanál só A mézes mártásoz: 3 evőkanál méz 4 evőkanál cukor 3-4 evőkanál ketchup 1 evőkanál 10 % -os ételecet ízlés szerint csípős paprikakrém (2 kávéskanál) ízlés szerint szezámmag Elkészítés: A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágdaljuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne, majd a húst beleforgatjuk, és letakarva fél órára a hűtőbe tesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük és félretesszük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült, bundás húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk, és szezámmaggal megszórjuk. Köretnek a tojásos főtt rizs a legfinomabb hozzá. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |