| Csibecomb dióban receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db csibecomb 100 g liszt 100 g zsemlemorzsa 50 g dió 2 db tojás Ízlés szerint: Só, őrölt gyömbér Sütéshez: Zsír. Köretként: Mazsolás-mandulás rizshez: 300 g rizs 50 g olaj 30 g vöröshagyma 50 g mazsola 50 g szeletelt mandula petrezselyemzöld Ízlés szerint: só, őrölt gyömbér, őrölt fehérbors. Vörösboros szilvával: 200 g aszalt szilva 1,5 dl vörösbor Ízlés szerint: Cukor, egész fahéj. Elkészítés: A jól megtisztított, megmosott és leszárított combokat besózzuk. A sózást mindig csak panírozás előtt tegyék, mert különben a só nedvszívó hatása miatt a sütéskor leválik a bunda! A panírozáshoz készítsük el a lisztet, a felvert tojást – amihez sót, őrölt gyömbért teszünk -, és a diós morzsát. (A friss zsemlemorzsához durvára vágott diót teszünk.) Készítsünk oda egy tálcát a bepanírozott comboknak is. A besózott húst lisztbe, tojásba és diós morzsába forgatjuk. Bő, forró zsírban – igen, zsírban! – aranybarnára sütjük. Egész más ízű lesz az étel, ha valóban zsírban sül a hús! Ezen felül a bundázás ressége és ropogós állománya is összehasonlíthatatlanul finomabb. Sütéskor ne szúrjuk a villát a húsba, mert a húsnedvek kijönnek, és pattogni fog a zsír. 10-15 perc alatt szép lassan, egyenletesen süssük a húst, majd papírszalvétán szárítsuk le a zsírt. Díszítésnek a rántott petrezselyemzöldet ajánlom. A megmosott, leszárított petrezselyem leveleket csokorba fogjuk, és a forró zsírba dobjuk. Kissé megkeverjük, és szűrőkanállal kiszedjük szalvétára. Ropogós, különleges ízű, mutatós díszítés. Köretként jól illik hozzá a mazsolás-mandulás rizs. Párolt rizst készítünk, amihez áztatott, leszűrt mazsolát, és vajban megpirított, szeletelt mandulát teszünk. Sóval, pici őrölt gyömbérrel, fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vörösboros szilva. Vörösborba cukrot és egész fahéjat teszünk. Ha felforr, hozzátesszük az aszalt szilvát. Lefedjük. A tűzről levéve, levében hagyjuk kihűlni. Leszűrve tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |