Tutireceptek.hu fejléc

Cigány kenyér=punya recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt,
1 sütőpor vagy szódabikarbóna,
Só,
annyi víz, hogy félkemény tésztát kapjunk.

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral vagy szódabikarbónával ízlés szerinti sóval és vízzel összedolgozzuk. 2-3 cm-esre lapítjuk, és sütőbe tesszük. Forró sütőben 40-45 percig sütjük.
Ha elkészült fogyaszthatjuk kenyér helyett, lecsóhoz, pörköltekhez vagy akár zsíros kenyérként.


A receptet beküldte: tinendo

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánytokány » Cigánypecsenye másképp » Cigánycsók » Cigány lecsó másképpen
» Cigánypecsenye II. » Nagyidai cigánypörkölt » Cigánypecsenye roston » Cigány csirkés lecsó
» Cigánypörkölt » Cigánypecsenye » Cigány pogácsa » Nagyidai cigánypecsenye
» Cigánynokedli » Ors-féle cigánypecsenye » Cigányvajda kedvence » Cigánypecsenye tarjából


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.