| Céklasaláta nyersen (módosítva update1) receptHozzávalók: 50 dkg cékla 2 alma 2 kis fej vöröshagyma fél citrom leve 1 ek méz (én pár csepp édesítőt használtam) só őrölt kömény fehér bors 2 ek olivaolaj Elkészítés: A céklát megmosom, meghámozom, és a nagyobb lyukú reszelőn lereszelem (az eredeti recept gyalulja, csíkokra vágja). Az almát meghámozom, azt is lereszelem (eredeti: kockára vágja). A vöröshagymát finomra vágom. Fél citrom levét összekeverem pár csepp édesítővel (1 ek mézzel), sóval, őrölt köménnyel, fehér borssal és mindent összekutyulok. 2 ek olívaolajat rácsorgatok, átforgatom, rövid pihentetés után tálalom. Tanácsok: Az eredeti recept a Príma Konyha 2009. 11.számából való. Én egy fej céklából, egy almából és fél fej lilahagymából csináltam, és három étkezéshez volt elég (csak én ettem), másnap finomabb:) 1-2 kiskanál frissen reszelt tormával lehet fokozni az ízeket. Kép a naplómban, 13. bejegyzés. A receptet beküldte: Cukicukicuki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |