Tutireceptek.hu fejléc

Céklafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor

ecet
tejföl
liszt
víz

Elkészítés:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon.
Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem.
A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm.
Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel.
Tejfölös habarással sűrítem.

Bundáskenyeret sütöttem mellé.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék húsvarázzsal » Zöldbab főzelék II. » Cukkinifőzelék » Endívia főzelék
» Gyors spenót » Sóska mártás » Spenót - Ahogy én csinálom » Spenót franciásan
» Savanyú krumplifőzelék » Klasszikus lencsefőzelék » Cukkini főzelék » Kaporszósz rántott cukkinivel
» Zöldbab fözelék krumplival » Tejszínes Endívia » Parmezános spárga » Tárkonyos zellerfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.