| Burgonyás sós pite receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók 6 személyre: * 30 dkg liszt * 3 dl natúr joghurt * 1 tasak sütőpor * 5 dkg vaj * 1 fej vöröshagyma * 3 szem burgonya * 10 dkg feta sajt * 1 csokor petrezselyem * 3-4 gerezd fokhagyma * só * bors Elkészítés: A töltelékhez egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, hagyjuk kihűlni, majd összetörjük, és összekeverjük a pirított hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, egy deci joghurttal és a fetával. A lisztet, a sütőport, kevés sót és 2 deci joghurtot alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk, és kettévágjuk. A tésztalapok közepére helyezzük a tölteléket, majd a lapokat összehajtjuk, szélüket pedig jók összenyomkodjuk. A lepényeket vajjal kikent tepsire helyezzük. 200-220°C fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 12-20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: Szilvana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |