Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors

fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli

Elkészítés:
A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és forgassuk át a vajban.

Tanácsok:
Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis krumpli husival » Brokkolis halszteletek » Lazac, kagyló, rák nyárson » Lazacos rakott burgonya
» Vadlazac ragu » Mediterrán lazactatár » Lazacos előétel » 30 perces sült lazac
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Lazacos tortilla » Sült lazac répagolyóval » Norbi Brokkolis sajtos hús
» Lazac céklakörettel » Brokkolis tészta dióval » Brokkolis csirkemell II. » Lazac sütőben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.