Tutireceptek.hu fejléc

Boszniai fazék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 1 kg borjú- vagy üszőhús
• 1 kg burgonya
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg zöldség
• 25 dkg hagyma
• 3 dkg fokhagyma
• 25 dkg zöldpaprika
• 25 dkg padlidzsán
• 40 dkg paradicsom
• 2 dl száraz fehérbor
• só
• szemesbors
• csípős törött pirospaprika
• 2-3 szegfűszeg

Elkészítés:
A húst és a zöldségféléket közepes kockákra felszeleteljük.
Belerakjuk egy (lehetőleg fedős) agyagedénybe, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a csípős paprikával, szemesborsal, hozzáadjuk a bort és a szegfűszeget. Óvatossan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lefedve (ha az edénynek nincs fedele, lefedhejük pergamentpapirral vagy alufóliával), lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk, majd a sütőben (a hústól függően) 2-3 órat süssük. Az utolsó 30 percben fedő nélkül.
Ha lehetséges, kis agyagtálakban szolgáljuk fel. Vajon pirított kenyeret
(esetleg juhtarhót is adunk hozzá). Jó étvagyat !


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Berber zöldségfazék » Boszniai tojásleves » Húsosfazék » Sonkás zöldségfazék
» Karalábés húsosfazék » Fazékban sült pizza » Madridi húsosfazék » Lencsefazék
» Káposztás-paszuly » Káposztás böllértokány » Toszkán csirke » Savanyú káposztás apróhús
» Spenótos-rukkolás rakottas » Baconszalonnás csirkemell » Sajtos borda » Csirke Fu Yung módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.