Tutireceptek.hu fejléc

Betyárkrumpli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
50 dkg vöröshagyma,
őrölt bors,
só,
50 dkg füstölt sonka,
50 dkg füstölt kolbász,
30 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint ételízesítő.

Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle.
Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük.
Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát.
A burgonyasort ízlés szerint fűszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük.
Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfűszerezünk.
Az így előkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük.
A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy kis színt kap.
Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sajtos tarja » Borsós husi » Almás-mozzarellás csirkemell » Kakukkfüves tepsis csirke
» Sajtos szűzpecsenye. » Palacsintatésztás virsli » Mézes banános csirkemell » Tejfölös nyúl
» Borzas csirkemell 2 » Mustáros-gombás csirkerizottó » Sajtos-gombás karaj » Sajtos csirkemell rántva
» Sajtos-fokhagymás csirke » Cipóban sült csülök variációk » Édes-savanyú sertéscsíkok » Cigánypecsenye roston


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.