Tutireceptek.hu fejléc

Barackos csíkos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás,
csipetnyi só,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg liszt,
3/4 tasak sütőpor.
(az én tepsi méretem 27x38-as, nagyobb tepsihez, 6 tojásos kell)

Az első réteghez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl baracknektár,
barackbefőtt.

Második réteg: 4-5 dl tejszín

Harmadik réteghez egy csomag omlós keksz.

Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 20 -30 percig sütjük, tűpróba.

Első réteg:
A barackok egy részét apróra vágjuk. A pudingport a baracknektárral elkészítjük, mint a pudingot, tetszés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot és cukrot. Amikor elkészült a puding beleforgatjuk a barackdarabokat. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt rákenjük a piskótára.

A második réteghez 4- 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Rákenjük a pudingos rétegre.

A harmadik réteg:
A kekszek alját a befőtt levével egy ecset segítségével megkenegetjük és a megkent oldalukkal lefelé fordítva kirakjuk a sütemény tetejét. A süteményt egy fél órára hűtőbe rakjuk. Addig gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét másfél evőkanál olajjal és rákenjük a süteményre. Tálaláskor minden sütire teszünk a maradék barackbefőttből.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos sertésszelet » Gesztenyés szelet » Barackos pulykamell » Kókuszos szelet 2.
» Szőlős-almás szelet » Kedvenc vaníliás szelet » Gombaszószos szelet » Barackos batyu pudinggal
» Ildi féle Gumi szelet » Különleges mézes szelet » Bounty szelet 2. » Bölény szelet
» Magyar szelet » Budai szelet » Kakaós szelet málnával » Tejszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.