Tutireceptek.hu fejléc

Bajor csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
személyenként 1 db csirkecomb,
10 dkg füstölt szalonna,
1-2 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 dl fehérbor
, 1 evőkanál zsemlemorzsa,
flekkenfűszer,
késhegynyi őrölt bors.

Elkészítés:
Elkészítése:
A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük,
flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát
két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük.
Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül,
majd-tűzdelt felével felfelé a combok.
A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk.
Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük.
A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve,
a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul,
majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk.

Tanácsok:
A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor savanyú pecsenye » Lecsós csirkecomb » Csirkecomb kókuszbundában » Csirkecomb almaszósszal
» Nyakkendős csirkecomb » Banános csirkecombok » Rácos csirkecomb » Kaukázusi csirkecombok
» Mustáros csirkecomb » Sörben sült csirkecombok » Bajor rakott hús » Bajor májgombócleves
» Répás, töltött csirkecomb » Naranccsal sült csirkecomb » Tejfölös pikáns csirkecomb » Friss kolbász bajor módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.